Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki można faszerować na różne sposoby i jedne są mniej lub bardziej nudne od drugich. Sama muszę od nich czasem "odpocząć", by nie dać się nudzie. No i pomysł na ten przepis zrodził się spontanicznie, bez planowania i zbytniego focha. Tak przygotowane pieczarki mogą być podane jako przystawka lub na kolację dla dwojga, czy nawet jako danie główne z chlebem czosnkowym na kolację. Spróbujcie.
Nóż i deska do krojenia, tarka do jarzyn, drewniana łyżka, łyżeczka, patelnia, naczynie do pieczenia
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 825
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 525
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 825
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 525
Składniki
Posiekany boczek smażymy na patelni bez tłuszczu około 5 minut. W tym czasie wykręcamy ogonki z pieczarek dużych i siekamy je wraz ze średnią pieczarką.
Kiedy boczek się zeskwarzy, dodajemy posiekane ogonki i pieczarkę
W tym czasie obieramy czosnek i przepuszczamy go przez praskę prosto na patelnię. Dodajemy szczyptę pieprzu oraz majeranek. Nie musimy smażyć długo, aby tylko pieczarki "złapały" ciepła.
Zdejmujemy z ognia i oddajemy serek
Następnie dodajemy żółty ser starty na tarce jarzynowej i mieszamy.
Tak przygotowanym farszem wypełniamy pieczarki
Posypujemy resztą sera żółtego
Układamy na ser na środku marynowane jalapeno oraz oliwki pokrojone w ćwiartki. Posypujemy pieprzem.
Pieczemy w piekarniku 20 minut na opcji góra - dół w temperaturze 200 stopni Celsjusza 20 minut lub dopóki ser się nie zrumieni.