Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te paluchy to świetna przekąska do piwa....
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4990
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 190
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1797
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4990
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 190
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1797
Składniki
Masło drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i rozdrobniony widelcem twaróg. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Schłodzone ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować. Nożem lub radełkiem pociąć ciasto w mniej więcej jednakowej długości paski o szerokości około 1 cm, przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Paski ciasta posmarować rozmąconym jajkiem, posypać nasionami i płatkami soli. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.