Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie pasują do czerwonego barszczyku, zup czy jako przekąska do piwa :)
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 28
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4508
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 50
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 28
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4508
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 50
Składniki
Śmietanę łączymy z drożdżami i łyżką cukru.
Przesiewamy mąkę, dodajemy sól, margarynę i smalec - siekamy składniki nożem. Kiedy wystarczająco je rozdrobnimy i połączymy dodajemy jajka i przygotowaną wcześniej śmietanę z drożdżami - wyrabiamy ciasto.
Wałkujemy ciasto do grubości ok 3-4 mm. Moja wersja - posypałam rozwałkowane ciasto solą, kminkiem (samo ciasto nie jest zbyt słone) i żółtym serem startym na grubych oczkach. Za pomocą wałka "wprasowałam" nieco ser i przyprawy w ciasto. Wycinamy nożem paski o szerokości 1-1,5 cm. Pieczemy ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Zamiast kminku możemy użyć mak, sezam, ulubioną mieszankę przypraw - co tylko nam przyjdzie do głowy ;)