Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś myślałam, że tofu nie jest dla mnie, lecz gdy spróbowałam pod kilkoma postaciami zaczęłam się przekonywać, a ta wersja przekonała mnie najbardziej. Duża porcja białka - POLECAM
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 151
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 284
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 77
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 151
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 284
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 77
Składniki
Tofu odsączamy z zalewy i kroimy w wzdłuż na długie paluszki o grubości około 2 cm maga być nieco cieńsze. Jajko roztrzepujemy z musztarda, sosem sojowym i reszta przypraw. Bułkę tarta około 80g wysypujemy na talerz. Na patelni porządnie nagrzewamy oliwę w międzyczasie każdego paluszka Tofu obtaczamy w jajku z przyprawami a następnie w bułce tartej tak by cały paluch był pokryty i układamy na gorąca oliwę. Smażymy aż się zarumieni i za pomocą szczypiec kuchennych obracamy na drugą stronę.
Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym by odsączyć nieco z nadmiaru tłuszczu Posypujemy odrobina soli i pieprzu oraz pokrojonym szczypiorkiem. Polecam podc z ketchupem lub ulubione sosem