Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, tanie paluszki które zawsze się udają. Rewelacyjne są z sosem, ale także same stanowią wspaniałą przekąskę. Podsmażone na maśle są chrupiące i smakują rewelacyjnie. Moje córeczki bardzo je lubią. Super dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 32
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1843
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 32
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1843
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Składniki
Ziemniaki dokładnie myję, gotuję w mundurkach, zostawiam aby dobrze ostygły i obieram. Następnie mielę przez maszynkę do mięsa ( lub można przecisnąć przez praskę do ziemniaków). Do zmielonych ziemniaków dodaję pozostałe składniki i wyrabiam jednolite ciasto. Z ciasta rękami formuję wałeczki i tnę na paluszki. Gotowe paluszki wrzucam na lekko osolony wrzątek i gotuję ok. 3 min od wypłynięcia, wybieram łyżką cedzakową. Następnie obsmażam na niewielkiej ilości masła z olejem na złoty kolor z każdej strony. Smacznego! Rada: Ziemniaki można ugotować dzień wcześniej. Takie paluszki można podać też z mięsem i ulubionym sosem.