Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna przekąska. Wystarczą tylko parówki i ciasto francuskie i już się możemy delektować smacznym daniem.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 139
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 41
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 57
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 106
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4606
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 139
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 41
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 57
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 106
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4606
Składniki
Ciasto dzielimy na trzy części i każdą część rozwałkowujemy na cienkie prostokątne placki. Rozwałkowane ciasto kroimy w kwadraty o długości i szerokości trochę większej niż połowa parówki. Na każdy wycięty kwadrat ciasta nakładamy połówki parówek. I zwijamy w rulon jak na zdjęciach poniżej .
Zwinięte w rulony parówki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce zwiniętym końcem do dołu, lekko dociskając i nacinamy z wierzchu. Wypełnioną blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200'C na około 20 minut. Upieczone ciasto powinno mięć złoto-brązowy kolor, podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!