Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nazbiera mi się większa ilość mięsa z rosołu robię paszteciki lub krokiety z mięsem... Doskonale smakują podane z barszczem czerwonym
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 69
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 104
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 129
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 72
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 69
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 104
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 129
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 72
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Składniki
Łopatkę umyć, zmielić przez maszynkę i podsmażyć w niewielkiej ilości oleju. Mięso z rosołu zmielić wraz z cebulą (jeśli ktoś woli to można cebulkę podsmażyć z łopatką) Dodać podsmażone mięso mielone, przyprawy do smaku i całość dokładnie połączyć.
Mąkę przesiać, dodać sól, cukier, jajka, drożdże, margarynę oraz śmietanę. Całość wyrobić na gładkie ciasto. Najlepsze jest w tym cieście iż nie trzeba go odstawiać do wyrośnięcia, rośnie w piekarniku i jest bardzo delikatne. Podzielić ciasto na kilka porcji. Każdy rozwałkować na prostokąt, wzdłuż nałożyć farsz i zwinąć w dość ciasny rulon. Ostrym nożem pokroić na porcje. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem i posypać sezamem lub makiem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku w temp. 160-170" 15-20min.
Doskonale do pasztecików pasuje barszcz czerwony!! Smacznego :)