Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie barszczu, kremu brokułowego, czy nawet zwykłego bulionu bez tego dodatku!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 55
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 445
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1483
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 55
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 445
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1483
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na kwadraty o boku 10x10 cm. Bryndzę, serek fromage i parmezan wyrobić na gładką masę, dodać zioła, ew. doprawić do smaku (ostrożnie, bo bryndza jest słona). Białko rozmieszać z łyżką wody, smarować dwa sąsiedni brzegi kwadratów z ciasta, na środek nakładać kleks masy serowej, składać po przekątnej na trójkąty, mocno docisnąć brzeg np. widelcem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarować trójkąty białkiem, można oprószyć mieszanką ziół użytej do masy serowej. Nagrzać piekarnik do ok. 210 st. wstawić blachę, piec ok. 13 -15 min. na złoty kolor. Lekko ostudzić na kratce (nie mogą być sparowane - wtedy są niesmaczne!), podawać do zup lub jako samodzielną przekąskę. Zawsze pycha!