Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moze byc jako samodzielne danie
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 840
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 840
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Składniki
Z oczyszczonych piieczarek oddzielic kapelusze od nozek ;oczyszczone nozki drobno posiekac ;bekon drobno pokroic , podpiec na patelni bez tluszczzu tak by stal sie kruchy ;nastepnie zdjac go z patelni i wylozyc na papier by ociekl z tluszczu
Rozmrozic szpinak / swiezy drobno pokroic /..1 kubek serka wymieszac z posiekanymi nozkami pieczarek ,bekonem,szpinakiem i rozgniecionym czosnkiem;masa ta nadziewac kapelusze pieczarek .kazda porcje polac odrobina oliwy i zapiekac 15 min w piekarniku nagrzanym do 220 .
Na sos wymieszac pozostaly serek z jogurtem i ziolami ,doprawic sokiem z cytryny , pieprzem i ewentualnie sola .
Przed podaniem posypac papryka i podac do nich sos .