Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy bardzo smaczną i apetyczną przekąskę w postaci nadziewanych pieczarek w boczku. Pieczarki wychodzą soczyste i delikatne, za sprawą serowego farszu, natomiast chrupkości nadaje upieczony boczek i dodatek orzeszków pinii. Jeśli przygotowujesz przyjęcie w ogrodzie, nadziej owinięte boczkiem pieczarki na patyczki od szaszłyków i upiecz grzyby na grillu. Nadziewaną przekąskę możesz serwować samodzielnie lub z ulubionym dipem. Świetnie smakuje na zimno jako element szwedzkiego stołu lub ciekawy dodatek do jajecznicy. Jeśli szykujesz przystawkę na przyjęcie, możesz przygotować pieczarki wcześniej i przechowywać w lodówce, a przed przyjściem gości wrzucić je do piekarnika.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Pieczarki, umyj, oczyść i odetnij trzonki. Z trzonków odetnij fragmenty z ziemią i pokrój nóżki w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż pokrojone trzonki. Możesz od razu delikatnie posolić, by szybciej puściły sok. Podsmażaj je kilka-kilkanaście minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po następnych kilku minutach drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wyłącz palnik, dodaj posiekane orzechy oraz drobno starty ser i wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Każdy kapelusz pieczarki napełnij farszem, owiń plasterkiem boczku i ułóż na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę z pieczarkami wstaw do pieca nagrzanego do 180°C i piecz około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika możesz od razu podawać przystawkę.