Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczarki w cieście naleśnikowym . przepis w mojej rodzinie od wielu lat
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5196
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5196
Składniki
do garnka wsypujemy mąkę jajko , szczyptę soli , zaczynamy miksować dolewamy mleka tak by ciasto było GĘSTE. dolewamy wody gazowanej by ciasto było puszyste. to typowe ciasto naleśnikowe dodajemy też chlust oleju i łyżeczke proszku.
1. do wrzątku wrzucamy wyczyszczone pieczarki bez nóżek na 3 -4 minuty.- blanszujemy. 2. studzimy je. 3. wrzucamy do wyrośniętego ciasta na naleśniki 4. smażymy na oleju aż do zarumienienia SMACZNEGO:)