Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Klasyka kuchni rosyjskiej. Obecnie częściej robi się z ciasta kruchego bądź francuskiego.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 24
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2689
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 24
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2689
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Ciasto: Mąkę ,sól ,proszek do pieczenia dokładnie wymieszałem. Dodałem masło i posiekałem z mąką. Dokładnie wyrobiłem i wstawiłem na 30 min do lodówki.
Farsz: Mięso i warzywa pokroiłem w kostkę ,dodałem natkę pietruszki i 2 łyżki wody. Wszystko wymieszałem.
Porcjowanie: Ciasto podzieliłem na 6 porcji ,każdą rozwałkowałem na placek o średnicy 20 cm. Na każdy placek ułożyłem farsz i skleiłem. Ułożyłem na blaszce do pieczenia i posmarowałem rozbełtanym jajkiem. Piekłem 15 min w temperaturze 200 stopni C ,następnie zmniejszyłem temperaturę do 180 stopni i piekłem na złoty kolor ok. 35 min.