Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli kurczaka w pysznej maślankowej marynacie.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4445
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 17
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 373
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 44
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4445
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 17
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 373
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 44
Składniki
Marynata : maślankę wymieszałem z oliwą, sosem chili, musztardą, czosnkiem, łyżeczką soli i połową łyżeczki pieprzu. Dodałem cebulę i dokładnie wymieszałem, aby sos zgęstniał. Włożyłem kawałki kurczaka, wymieszałem, aby sos pokrył mięso. Przykryłem folią, wstawiłem do lodówki na 4 godziny. Od czasu do czasu odwracałem kurczaka w marynacie. Przygotowałem panierkę : wymieszałem bułkę tartą z serem, mąką, tymiankiem, papryką, pieprzem kajeńskim i łyżeczką soli. Dodałem roztopione masło. Wyjąłem kurczaka z marynaty, otoczyłem w panierce. Odstawiłem na 30 minut. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C, ułożyłem kurczaka na ruszcie piekarnika, a pod spód wsunąłem blaszkę. Piekłem 50 minut, aż skórka zrobiła się rumiana i chrupiąca.