Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie w lodówce maślankę, to możecie ją dodać, do ciasta na pizzerinki. Tak sobie wymyśliłam i wyszło całkiem nieźle. U nas w domu pizza, czy pizzerinki, mogłyby być codziennie. Moje chłopaki uwielbiają. Dlatego od czasu do czasu, robię takie eksperymenty, żeby nie było nudy :)
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12019
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1168
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 35
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 998
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 31
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12019
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1168
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 35
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 998
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 31
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać cukier. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i maślankę. Wlać zaczyn drożdżowy. Wymieszać. Na koniec dodać olej. Wyrobić mikserem z hakami na gładkie ciasto. Wierzch posypać mąką. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Przygotować dodatki. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w pióra, salami i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tarce, o dużych oczkach. Keczup połączyć z koncentratem, dodać przyprawy i wymieszać.
Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć je na stolnicę podsypaną mąką. Żeby było wygodniej, podzieliłam sobie ciasto na dwie części. Następnie, ciasto rozwałkować na placek. Wykrawać krążki miseczką, lub czym Wam pasuje. Każdy krążek, dodatkowo można rozciągnąć dłońmi. Tak przygotowane placki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować delikatnie sosem, posypać serem i wyłożyć pokrojone dodatki.
Piec w temperaturze 230 stopni, 15-20 minut.