Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodny dzień nie ma nic lepszego niż gorące racuchy prosto z patelni. To pomysł na pyszne śniadanie na słodko albo podwieczorek. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem czy powidłem śliwkowym.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 48
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 48
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Składniki
W misce ubić jajko dodając szczyptę soli i cukier, następnie dodać puree z dyni i stopniowo mąkę. Wszystko wymieszać delikatnie rózgą do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Można też zmiksować mikserem na minimalnych obrotach. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany (jeśli puree z dyni jest rzadkie – dosypujemy więcej mąki). Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na ciepły olej. Smażyć na złoto, przed podaniem posypać cukrem pudrem lub podać z ulubionym dodatkiem.