Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno wielu z was pamięta takie plastry ziemniaków, smażyło się je w domu na blachach pieca. Ja je smażyłam na ognisku na specjalnej blasze. Lubię takie mocno podsmażone. Polecam
blacha , nóż, miska, widelec
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 151
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 20
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 151
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 20
Składniki
Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w nie za grube plastry. Włożyć do miski, spryskać olejem, dodać przyprawy do kurczaka i wymieszać. Na rozgrzana blachę ułożyć plastry ziemniaków oprószyć jeszcze przyprawą i smażyć z jednej i z drugiej strony. ( po usmażeniu z jednej strony obrócić na drugą stronę). Może przypomniałam Wam smaki dzieciństwa , bo moim gościom tak.
Smażenie ziemniaków.
Ziemniaki gotowe do jedzenia.