Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-11-2023
Chrupiące poduszeczki z ciasta francuskiego z soczystą lekko słodkawą dynią i rozpływającym się w ustach wyrazistym serem.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 850
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 92
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 159
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2649
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2198
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 850
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 92
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 159
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2649
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2198
Składniki
Dynię pokrojona w kostkę najlepiej podsmażyć do zrumienienia na niewielkiej ilości oliwy. Dynię można odrobinę posolić. Kawałki dyni i sera układa się na połowie ciasta francuskiego, zakrywa druga połówką, palcami dociska się ciasto a potem je nacina.
Brzegi można połączyć widelcem. Poduszeczki smaruje się roztrzepanym jajem i posypuje czarnuszką. Piec według przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)