Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski akcent - parówki. Francuski akcent - ciasto francuskie. Bardzo smakowity sojusz!
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 70
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 38
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 70
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 38
Składniki
Użyłam gotowego ciasta francuskiego z Biedronki, wyszło mi 8 cygaretek. Ciasto francuskie przekroiłam wzdłuż na pół. Na każdym z pasów ciasta układałam pół parówki, półtalarek cebuli, plasterek goudy, szczyptę granulowanego czosnku. Zawijałam nadzienie w cygaretkę, odcinałam ciasto, zalepiałam szczelnie. Czynności powtarzałam do wykończenia pasa ciasta. Cygaretki posmarowałam rozmąconym jajkiem. Piekłam 16 minut w 180 stopniach.
Cygaretki można polać ketchupem