Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie pomidorki nadziewane,można zrobić w piekarniku lub na grillu:)
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 25
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 90
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 201
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 25
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 90
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 201
Składniki
Sześć pomidorów umyć,od strony ogonka odciąć "czapeczki"(na 1/3 wysokości pomidorka).Lekko wydrążyć.Resztę pomidorów sparzyć,obrać ze skórki wraz z wydrążonym miąższem i odciętymi częściami posiekać.
Cebulę obrać,umyć i posiekać.Połączyć ją z pomidorami i drobno pokrojonym czosnkiem.Posolić.Dusić pod przykryciem,aż woda odparuje.
Natkę i bazylię opłukać,drobno posiekać.Razem z pokrojoną w kostkę szynką dodać do podduszonych pomidorów.
Nadzieniem napełnić wydrążone pomidory,każdy posypać łyżeczką bułki tartej i obłożyć wiórkami masła.
Pomidory ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornej formie,piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopniC lub grillować na aluminiowej tacce.