Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta przekąska z salami, oliwek i ciasta francuskiego. W karnawale takie szybkie i smaczne kąski sprawdzają się doskonale. Goście je uwielbiają.
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 20
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 29
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4422
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 185
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 494
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 20
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 29
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4422
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 185
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 494
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 °C. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwijamy i wykrawamy szklanką kółka. Połowę kółek układamy na blasze. Smarujemy je żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody. W pozostałych kółkach wykrawamy literatką środki.
Wykrojone pierścienie układamy na kółkach. Smarujemy również żółtkiem i posypujemy czarnuszką. Środki nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane kąski wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Gotowe wyjmujemy od razu z piekarnika.
Łyżeczką delikatnie wduszamy środki i wypełniamy je łyżeczką serka. Na serku układamy plasterek salami, oliwkę i ćwiartkę pomidorka. Przyozdabiamy przekąski listkami pietruszki. Prosta przekąska z ciasta francuskiego z salami i oliwkami gotowa!
Nasza rada: Z kółek wykrojonych literatką możemy zrobić chrupiące talarki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy żółtkiem i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na 10 minut i gotowe!