Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy wychodzą bardzo puszyste dzięki ubitej pianie z białek. Przygotujemy je w zaledwie 20 minut.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 221
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 221
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.
Suche składniki mieszamy ze sobą,dodajemy mleko,żółtka,miksujemy do połączenia składników.
Jabłka kroimy w kostkę,dodajemy do ciasta,mieszamy.Na końcu dodajemy ubite białka,mieszamy delikatnie do połączenia składników.
Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju 2-3 minuty z każdej strony.Usmażone racuchy przekładamy na ręcznik papierowy.
Racuchy podajemy z cukrem pudrem. Życzę smacznego.