Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam przepyszne racuszki z kefirem z dodatkiem jabłek :).
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 70
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 180
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 70
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 180
Składniki
Jajka razem z kefirem miksujemy do połączenia się składników.Składniki suche wymieszać razem i porcjami dodawać do kefiru z jajkami.Miksujemy do połączenia się składników i gładkiej konsystencji.Następnie obieramy jabłka i roimy w kosteczkę lub można zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pokrojone jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy.Następnie odkładamy na ok.pół godziny zeby ciasto stało się pulchniejsze.
Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką smażąc niewielkie racuszki.Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku posypujemy cukrem pudrem i zajadamy :). Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Polecam serdecznie i SMACZNEGO !!!