Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zdrowe i słodkie przekąski, które dostarczają mi solidnej dawki energii. Często sięgam po nie przed treningiem lub kiedy czuję, że brakuje mi mocy. Dzisiaj przygotowałam energetyczne kuleczki ze świeżych daktyli z dodatkiem białka serwatkowego. Domowe raw przekąski są o wiele lepsze niż te, dostępne w sklepach, a do tego są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Ta wersja raw przekąski jest jedną z lepszych jaką jadłam. Kuleczki nie zawierają cukru, glutenu i są po prostu pyszne! Gorąco je Wam polecam :)
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 100
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 213
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4793
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 84
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 100
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 213
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4793
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 84
Składniki
Do rozdrabniacza wsypujemy płatki owsiane, siemię lniane, wiórki kokosowe oraz orzechy nerkowca i dokładnie wszystko mielimy. Świeże daktyle pozbawiamy pestek i mielimy w rozdrabniaczu do momentu powstania jednolitej i kleistej masy. Następnie dodajemy do niej zmielone suche składniki oraz czekoladowe białko serwatkowe i ponownie miksujemy. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki przechowujemy w lodówce.
Zamiast świeżych daktyli, możemy użyć suszonych, ale wcześniej warto je namoczyć. Jeśli konsystencja masy będzie zbyt rzadka - dodajcie do niej więcej suchych składników. Życzę smacznego! :)