Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętać o sznurku do zawiązania. Podawać z pieczywem.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 836
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 836
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Składniki
Boczek natrzeć solą i zostawić w lodówce na 12 godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki, opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem. Farsz: Wołowinę i sparzoną kaszę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu na złoty kolor. Wszystkie składniki farszu wymieszać. Nadzienie równo rozłożyć na płacie boczku - następnie zrolować i osznurować boczek z nadzieniem. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować na małym ogniu 1,5 - 2 godzin. Po ostudzeniu ugotowanej rolady zdjąć sznurek, pokroić ją w plastry. Podawać z pieczywem.