Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki cukiniowe to oryginalna i bardzo smakowita przekąska, która sprawdzi się zarówno na szwedzkim stole czy podczas wieczoru przy grillu, jak i jako efektowne danie na kolację we dwoje.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Umyj cukinie. Pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Możesz dla ułatwienia użyć łopatki do krojenia sera. Z każdej cukinii uzyskasz 5-6 długich plastrów. Oprósz je solą i odłóż na kilkanaście minut. po tym czasie osusz cukinię ręcznikiem papierowym z soku, który puści.
Rozgrzej niewielką ilość oleju na patelni grillowej. Podsmaż na nim 2 ząbki czosnku (możesz nawet nie obierać ich z łupin). Olej nie jest niezbędny do grillowania na patelni (możesz z niego zrezygnować, jeśli wolisz przygotować fit wersję tego dania), ale dzięki temu zabiegowi cukinia zyska wspaniały aromat czosnku.
Na osobnej, suchej patelni podpraż orzeszki piniowe. Możesz też zastąpić je np. ziarnami słonecznika. Wystudzone orzeszki zblenduj (nie do końca – tak, by pozostały większe kawałki) z twarogiem i ząbkiem czosnku. Dopraw do smaku odrobiną soli (pamiętając, że cukinia jest już słona) i pieprzem.
Rozsmaruj twaróg na plastrach cukinii. Każdy zwiń w roladkę. Możesz dodatkowo spiąć wykałaczką. Tak wykonaną przekąskę ułóż na półmisku i udekoruj listkami świeżych ziół, np. tymianku. Możesz też użyć do dekoracji całych orzeszków piniowych.