Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawa propozycja, która może być przekąską lub dodatkiem do zupy krem. Polecam :)
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 70
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 178
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 70
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 178
Składniki
Na maśle usmażyć umyte i pokrojone pieczarki, doprawić kucharkiem. Ostudzić. Ciasto rozwałkować, wysmarować pesto z rukoli. Następnie dodać grzyby i doprawić ziołami prowansalskimi. Całość posypać startym na dużych oczkach serem.
Zwinąć i wierzch posmarować rozbełtanym jajem. Piec w nagrzanym do 230 stopni przez ok. 20-25 min.
Ostudzoną "roladę" pokroić w szerokie pasy i spożyć wedle uznania ;) Smacznego!