Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolmopsy to nic innego jak marynowane zawijane filety ze śledzia. W Polsce zwyczajowo jest to danie postne. Może być również podawane jako zakąska.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Filety moczymy 2 - 3 godziny w wodzie. Następnie osuszamy i rozkładamy skórą do dołu. Każdy filet smarujemy musztardą Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Ogórki i paprykę kroimy w słupki
Na każdym filecie układamy kilka piórek z z cebuli, ogórka i paprykę. Ciasno zwijamy i spinamy je drewnianymi szpadkami/wykałaczkami
Zagotowujemy wodę z cukrem, przyprawami i pozostałą cebulą. Dodajemy ocet, chwilkę razem gotujemy, a następnie zalewę studzimy Rolmopsy układamy w słoikach i zalewamy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na dwa dni.