Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 37
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 39
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2711
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1135
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 37
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 39
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2711
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1135
Składniki
Ser pokroić w słupki o grubości 3 cm.
Jajko lekko ubić. Na oddzielne talerzyki wysypać makę i tartą bułkę. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju.
Ser najpierw panierować w mące, potem w jajku i następnie w bułce tartej. Od razu kłaść na gorący tłuszcz i smażyć co jakiś czas obracając tak by całe paluszki były jednolicie rumiane.
Zdjąć z patelni, położyć na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, by usunąć nadmiar tłuszczu.
Najlepiej podawać z bagietką i konfiturą ew żurawiną