Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis kolegi Jana z Tyczyna.
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 190
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 1694
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 190
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 1694
Składniki
Wykonanie: Śledzie zalać zimną wodą i odstawić do następnego dnia. Cebulę obrać i pokroić w tasiemki, lekko posolić i również odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia. Następnie śledzie opłukać, osuszyć i układać w salaterce na przemian z cebulą, pomidorami suszonymi, polewając każdą warstwę olejem z pomidorów. Ostatnia warstwę dobrze posypać cebulą, przykryć i odstawić znowu do następnego dnia. SMACZNEGO.