Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowałem odtworzyć sos jaki jest w śledziach w sosie śmietanowym, dostępnych w sklepach. Myślę, że mi się udało:)
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 19
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 196
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 19
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 196
Składniki
Płaty moczyć w wodzie 2 godziny. Po godzinie zmienić wodę na świeżą. Proporcje do sosu: na 2 łyżki śmietany dodać 2 łyżki majonezu, łyżkę octu oraz łyżeczkę cukru. Wszystko wymieszać. Zrobić tyle sosu by przykryło całe danie. Śledzie pokroić na kawałki lub włożyć w całości do jakiegoś naczynia z przykryciem. Układać warstwami wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Do warstwy cebuli można opcjonalnie dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone i jabłka. Całość zalać sosem. Odstawić naczynie do lodówki na dzień lub dwa, tak by wszystko się przegryzło. Smak zalewy, moim zdaniem oddaje to co można kupić w sklepach:)