Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie marynowane w słodkiej octowej zalewie z cebulą i marchewką. To bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia.
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12016
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1161
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 32
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 976
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 30
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12016
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1161
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 32
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 976
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 30
Składniki
Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w pióra i sparzyć wrzątkiem. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przyprawy zmiażdżyć w moździerzu. W rondelku zagotować wodę z przyprawami i cukrem. Dodać ocet, marchewkę oraz cebulę. Całość chwilę gotować, a następnie wystudzić. Następnie w misce połączyć śledzie i marynatę. Całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać.