Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka przekąska. Minimum roboty, proste składniki, ale smak ok:) Wykorzystałam parówki, serek śmietankowy i żółty ser. Polecam, jeśli mamy w lodówce ciasto francuskie.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 73
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12035
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1208
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 41
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 44
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1061
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 73
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12035
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1208
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 41
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 44
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1061
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować ulubionym serkiem śmietankowym. Parówko drobniutko pokroić, rozłożyć na całości. Plastry żółtego sera cienko pokroić (albo po prostu zetrzeć kawałek sera). Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem. Z jednej strony ciasta pokropić pikantnym ketchupem (nie za dużo, żeby nie wypływał).
Ciasto francuskie ciasno zrolować wzdłuż dłuższego boku i tak powstałą roladę pokroić na plastry - mi wyszło 16 ślimaczków.
Piekarnik rozgrzać do 200 st. i piec ślimaczki aż się zarumienią - ok. 20-25 minut. Podawać np. z sosem jogurtowym, ale bez niego też dają radę. Jeśli mamy szczypiorek to polecam, dodaje ostrości ;)