Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna mikroelementów i witamin tęczowa sałatka jest idealna na lekką przekąskę lud deser.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 112
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4826
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 112
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4826
Składniki
W małym rondelku wymieszaj sok z cytryną, wodę i miód. Powoli podgrzewaj syrop, aż miód się rozpuści, po czym zdejmij go z ognia i odstaw, by ostygł.
Pokrój truskawki na pół i włóż je do dużej miski razem z borówkami.
Jeśli masz świeżego ananasa, odkrój skórkę, usuń twardy środek i pokrój miąższ na niewielkie kawałki. Jeśli używasz ananasa z puszki, dobrze go odsącz. Pokrój melona na niewielkie kawałki, włóż go do miski razem z ananasem, dodaj cząstki mandarynki ( po wyjęciu pestek) i połówki winogrona.
Polej owoce większością ostudzonego syropu. Przykryj miskę folią kuchenną i schładzaj w lodówce 1-2 godzin. Potem nałóż sałatkę do salaterek, skrop pozostałym syropem i udekoruj gałązkom mięty.