Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i wyrazisty sos do jaj i wędlin.
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 56
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 68
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 56
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 68
Składniki
Solonego śledzia odmoczyłam a potem obrałam, pokroiłam i wraz z ikrą włożyłam do oleju z pokrojona cebulą. Następnego dnia ikrę obrałam z błonek, rozdzieliłam na pojedyncze jajeczka i dodałam do śmietany z musztardą. Jeszcze trochę pieprzu. Całość wymieszałam.
Sos jest kremowy, o ciekawej teksturze, świetnie pasuje do Świątecznych klimatów. Smacznego :)