Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 125
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 540
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1521
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 125
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 540
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1521
Składniki
Bardzo szybka i prosta przekąska. Kiełbasę wiejską kroimy na talarki ok. 1 cm szerokości. Cebulę kroimy w pół talarki. Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy kiełbasę z obu stron. Odkładamy na bok, a do pozostałego po smażeniu tłuszczu wkładamy cebulę i doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą ( oczywiście wszystkie przyprawy wg upodobań smakowych). Mieszamy i dusimy aż cebula będzie miękka i zarumieniona. Wiejski chleb kroimy w skośne kromki polewamy delikatnie oliwą z oliwek, kładziemy kiełbasę i na wierzch cebulę. Na sam koniec kładziemy pokrojonego wzdłuż ogórka konserwowego.