Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszę przyznać się ,że kalarepke jak długo żyję pierwszy raz grillowałam,smak niebiański .pozostałe składniki fantastyczne w połączeniu z serem i boczkiem. Serdecznie polecam:)
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 15
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 675
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 88
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 111
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 15
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 675
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 88
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 111
Składniki
Przygotowac sobie wszystkie warzywka jakei będziemy grillować.Pokroić w kwadraty lub paski ,pieczarek nie kroimy,wybrałam male . Patyczki namoczyć chwilę w wodzie. .
Nadziewamy na przemiennie wszystkie składniki jakie przygotowaliśmy,kolejnośc jest bez znaczenia. Częśc szzaszłyków owijamy plasterkami boczku ,a dla nie jedzących boczku zostawiamy same. Na rozgrzanego grilla na tacke kładziemy szaszłyki,pilnujemy bo bardzo szybko się robią.Warzywa mają mieć chrupiący smak,a zwłaszcza kalarepka,kóra rozpływa sie smakiem w ustach.
Po ugrillowaniu każdy szaszłyk położyłam na listku cykorii,która ma lekko gorzkawy smak ,bardzo chrupiący i świetnie pasujący do tego ugrillowanego patyczka. Można polac ketchupem lub innym sosem,ja wolałam bez niczego ,szkoda psuć smak kalarepki:)
Smacznego życzę!