Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi z boczkiem i serem to genialna przekąska, którą możemy zaserwować na grillu lub przyjęciu w ogrodzie. Jedynie 3 składniki i kilka minut roboty. Najlepiej smakują serwowane na ciepło, ale można po nie sięgnąć również na zimno. Do szparagów w takim wydaniu możecie podać dip czosnkowy i chrupiącą grzankę z bagietki.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1751
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1751
Składniki
Szparagi opłucz, odetnij zdrewniałe końce. Następnie przełóż w pozycji pionowej do rondelka, zalej wrzątkiem i gotuj przez około 8 minut do miękkości.
Podgotowane szparagi odcedź i przelej lodowatą wodą.
Szparagi owiń plastrami boczku i przełóż na tackę aluminiową. Po wierzchu posyp je startym parmezanem.
Szparagi w boczku z serem grilluj do zrumienienia. Ser powinien się przyrumienić, a boczek stać się cudownie chrupiący.