Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nazwa jest zamierzona.to jest wersja ekspresowa jak mam więcej czasu to robię ze świeżych owoców
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 147
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 563
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1528
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 147
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 563
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1528
Składniki
Do garnka przełorzyć dżem jaki kto ma pod ręką(można pomieszać smaki)pogrzać z przyprawami,dodać pokrojoną w nie za drobną kostkę cebulę i paprykę(do janych dzemów dodaje zieloną albo czerwoną a do ciemnych żółta)i utarty czosnek.Podlać sokiem i dosypać cukier(wg potrzeby)Dusić całość do zmiękczenia warzyw.Przełożyć jeszcze gorący chutney do sloika i ostudzony odstawić do lodówki na noc.
Ilości przypraw zależą od własnego smaku.To już każdy sam musi "wysmakować".