Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z szynki w galarecie, to delikatna i aromatyczna przekąska, która zachwyci domowników i gości podczas wielkanocnego śniadanie. Ale nie tylko, to też świetna przekąska imprezowa. Szybka i łatwa do zrobienia.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1705
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1705
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Składniki
Serek przełóż do miski, dodaj chrzan, majonez, przyprawy, kilka kropel soku z cytryny, dopraw sola i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Na każdy plasterek szynki nałóż chrzanowy farsz i zroluj plasterek. Roladki możesz ułożyć na półmisku, jedna obok drugiej, lub w specjalnych foremkach.
Ugotuj ok. 300 ml bulionu, dopraw łyżeczką octu winnego, solą i pieprzem. Odcedź na bardzo drobnym sitku. Wlej chochelkę bulionu do szklanki i rozpuść w niej żelatynę, dokładnie mieszając. Odstaw do ostudzenia. Z ugotowanej marchewki wytnij ozdobne kwiaty, serduszka, wyłóż na roladki z szynki, dodaj umyte listki natki pietruszki.
Kiedy wywar z żelatyną zacznie tężeć, zalej nim roladki z szynki ułożone na półmisku lub foremkach. Tak, by ozdoby z marchewki i natki pietruszki były równomiernie rozłożone. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.