Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna z wieloma smakami przekąska.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 235
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 235
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować,
Przenieść na wałku do przygotowanej formy i upiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut, po czym lekko przestudzić.
Wykonanie farszu: Na rozgrzanym maśle przysmażyć zmiażdżony czosnek z pokrojonym szpinakiem i przyprawami do smaku. Dodać drobno posiekaną paprykę, chwilę podsmażyć i wyłożyć na podpieczone ciasto.
Jajka zmiksować ze śmietaną, przyprawić do smaku i zalać farsz na formie.
Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.