Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nóż naostrzony
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 136
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 175
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 136
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 175
Składniki
Najlepiej jest wykroić prostokątny kawałek łatwy do późniejszego krojenia w plastry. Tuńczyka obtacza się w oleju i sezamie i smaży dosłownie po minucie na każdym boku, będzie widać bielejące mięso. Można też podsmażyć tuńczyka i potem posypać go prażonym sezamem. Mi najbardziej smakuje podany jako sashimi i nigiri z sosem sojowym, wasabi i z imbirem marynowanym.
Smacznego :)