Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego i ciekawego zarazem z rusztu
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 146
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 179
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 146
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 179
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki, doprawić solą i winnym octem. Odstawić na 2 godziny.
Wątróbkę oprószyć solą i pieprzem. Na każdą wątróbkę położyć listki szałwi i oregano. Owinąć 2 plastrami boczku.
Na rozżarzony węgiel wrzucamy pokrzywę, na ruszt układamy wątróbki. Pieczemy z obydwu stron po 4 minuty, a następnie ruszt przykrywamy przykrywką lub aluminiową folią i czekamy ok 10 minut.
Przerzucamy na półmisek i obkładamy zamarynowaną wcześniej cebulą.
ps. Przepis pochodzi z programu kulinarnego Ewy Wachowicz - odcinek 191