Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocne jajka faszerowane masą jajeczno-serowo-majonezową to pyszna przekąska, która jako pierwsza zniknie ze świątecznego stołu. To dość klasyczna potrawa z powiewem świeżości i lekko orientalną nutą curry. Całość nie tylko pysznie smakuje, ale także wygląda efektownie, elegancko i bardzo wiosennie. Z powodzeniem możesz przygotować te jajka także na zwykłe śniadanie czy nawet na różnego rodzaju imprezy rodzinne.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Jajka wstaw do garnka z zimną wodą i postaw je na dużym ogniu. Ustaw minutnik na 20 minut. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie do upłynięcia wyznaczonego czasu.
Natychmiast zdejmij jajka z ognia i zanurz je w lodowatej wodzie przez minutę. Następnie delikatnie je rozbij i obierz pod bieżącą, zimną wodą.
Jajka przekrój na połówki i wydrąż z nich delikatnie żółtka.
Żółtka przenieś do miski i rozgnieć je widelcem na jednolitą masę. Ciekawym rozwiązaniem jest przetarcie ich przez metalowe sitko.
Do żółtek dodaj majonez, śmietanę, serek śmietankowy, musztardę i przyprawy. Dobrze wymieszaj widelcem, w razie potrzeby rozbijając grudki.
Masę przenieś do rękawa cukierniczego z dużą końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskaj nadzienie na otwory po żółtkach w jajkach.
Wielkanocne jajka faszerowane podawaj na zimno, udekorowane ulubionym kiełkami lub rzeżuchą.