Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna serowa przystawka w postaci wielkanocnych kurczaków może ozdobić każdy świąteczny stół. Przekąska ma bardzo delikatny smak i konsystencję, choć czosnek dodaje pikanterii. Wielkanocne kurczaki wykonasz bardzo szybko i w takim samym tempie znikną ze stołu, chociaż… są tak urocze, że trochę szkoda je jeść.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Zetrzyj żółty ser na tarce o drobnych oczkach. Oddziel 1/3 do miseczki i odstaw na bok. Do miseczki z większą porcją sera dodaj serek kanapkowy, a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek, kurkumę, czarny pieprz i sól (odrobinę). Wymieszaj masę.
Z masy serowej uformuj kulki i obtocz w pozostawionym startym serze. Pozostaje sprawić, by kulki stały się kurczakami. Z plasterków marchewki (ugotowanej lub surowej) wytnij grzebyk, dziób i łapy, a z ziaren czarnego pieprzu – oczy. Możesz wcisnąć marchewkę i pieprz w serową kulę lub umocować te akcesoria na kropkach majonezu.
Każdego kurczaka zainstaluj na krakersie. Na półmisku rozłóż liście sałaty, na nie natkę pietruszki, a na końcu krakersy z serowymi kurczakami. Możesz schłodzić przystawkę przed podaniem w lodówce.