Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2018
Nie ma to jak prosta i szybka przekąska do piwa lub wina, a ta w postaci wytrawnych, serowych ciasteczek jest do nich idealna. Są tak dobre, że ręka sama po nie sięga.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 64
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 94
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 126
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 66
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 833
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 64
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 94
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 126
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 66
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 833
Składniki
Biały ser rozdrabniamy widelcem, przekładamy do miski i dodajemy do niego mąkę i margarynę.
Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy przez 1 godzinę w lodówce.
Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i małym kieliszkiem wykrawamy kółeczka.
Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w pewnej odległości od siebie, ponieważ podczas pieczenia trochę urosną.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C na złoty kolor.
Ciasteczka po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!