Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Schab rozbijam,kroję każdy kotlet na 4,przyprawiam solą i pieprzem.Do 1/2 szkl wody dodaję 4 łyżki oleju i musztardę.Polewam "sosem" mięso i odstawiam do lodówki.Ziemniaki obgotowuję w skórkach 15 min.Po przestudzeniu obieram i kroję w grube plastry.W naczyniu żaroodpornym układam warstwami...ziemniaki,pokrojony boczek,schab i kabananoski...ziemniaki,boczek,schab,kabanaoski...na wierzch kładę posiekany por i pokrojoną w kostkę cukinie.Każdą warstwę ziemniaków lekko posypuję solą i pieprzem.Przed włożeniem do nagrzanego piekarnika (180) dolewam 1/2 szkl wody.Nastawiam czas pieczenia na 1 godz.Ok 20 min przed końcem posypuję wszystko startym serem.
Często wykorzystuję ziemniaki pozostałe z obiadu... Do zapiekanki robię sos czosnkowy (śmietana+majonez+czosnek+koperek),sos ostry (pastę pomidorowa+posiekana papryka i cebula+szczypta chili),sos tatarski(majonez+starte konserwowe ogórki i pieczarki)
SMACZNEGO