Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeży, zielony groszek duszony ze słona szynką, a na koniec skropiony sokiem z cytryny i obsypany natką pietruszki. Proste i szybkie, a jakie pyszne.
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 673
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 88
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 868
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 615
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 673
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 88
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 868
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 615
Składniki
Szynkę kroimy w drobną kostkę. Cebulę szatkujemy razem z zielonym szczypiorem. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażmy na nim cebulkę przez około 1 minutkę.
Do podsmażonej cebulki dodajemy szynkę, mieszamy i podsmażamy 2 minutki.
Następnie dodajemy groszek i również podsmażamy go z resztą składników 2 minutki.
Całą potrawę podlewamy bulionem i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na średnim ogniu bez przykrycia około 10 minut lub do wyparowania bulionu.
Kiedy groszek z szynką wchłoną już cały bulion, wówczas zdejmujemy go z ognia i dodajemy sok z cytryny i pietruszkę. Mieszamy i doprawiamy w razie potrzeby.
Podajemy gorące z dodatkiem bagietki. Smacznego !!!
;-D
;-)))