Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4643
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 390
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 70
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4643
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 390
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 70
Składniki
Kajzerkę moczymy w letniej wodzie gdy namięknie odciskamy i dodajemy do mielonego mięsa. Dokładnie wyrabiamy. Do masy mięsnej dodajemy jajko, startą na tarce cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą. Wszystko starannie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy wilgnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i smażymy w mocno rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Marynowaną paprykę miksujemy na gładką masę. Dodajemy jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz cukrem. Mocno schładzamy.