Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, z dodatkiem syropu rabarbarowego.
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1457
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5077
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4908
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 189
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1457
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5077
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4908
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 189
Składniki
Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki, podzielić na kawałki, włożyć do garnka. Następnie wlać 3 łyżki wody, wsypać cukier. Całość prażyć na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty przecier, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec prażenia dodać syrop rabarbarowy i żelfix, całość dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia.
Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut.
Smacznego.