Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola do słoików to jednogarnkowe danie, które idealnie sprawdza się zimową porą. Pasuje do ryżu, makaronu czy kaszy kuskus. Wystarczy odkręcić słoik i podgrzać jego zawartość, by cieszyć się wyjątkowym smakiem lata i gorącego słońca. Tak przygotowane przetwory są wspaniałym rozwiązaniem dla osób zapracowanych.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 134
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1224
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 434
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 81
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 299
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 134
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1224
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 434
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 81
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 299
Składniki
Fasolę opłucz i zalej zimną wodą. Pozostaw do namoczenia na całą noc. Następnie wymień wodę i fasolę ugotuj do miękkości, przez ok. 60 minut. Odcedź i odstaw.
Bakłażana pokrój w kostkę o boku ok. 2-3 cm. Przełóż go do miski i wymieszaj z olejem roślinnym oraz solą. Przełóż go do koszyczka frytkownicy i smaż w temperaturze 200 st. Celsjusza przez 15 minut, potrząsając co 5 minut.
Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie do zeszklenia przez ok. 5 minut.
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój ją w kostkę o boku ok. 1 cm. Dołóż ją na patelnię i przemieszaj.
Dodaj pomidory, czosnek, sól, pieprz i płatki chili. Smaż przez 10 minut na średnim ogniu. Dodaj bakłażany i fasolę. Wymieszaj całość i duś przez 10 minut.
Przełóż zawartość patelni do wysterylizowanych wcześniej słoików. Zakręć je i wstaw do garnka wyłożonego ściereczką. Zalej je wodą do ok. połowy wysokości. Pasteryzuj przetwory przez 15 minut. Wyjmij słoiki i odwróć je do góry dnem na blacie. Całkowicie ostudź. Fasolkę do słoików przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.